Povodom evropske nedelje mobilnosti održan susret građana sa lokalnim savetima za zdravlje

Povodom Evropske nedelje mobilnosti u sredu, 18.09.2019. godine, od 10:00 do 12:00 časova na trgu Svetog trojstva, Savet za zdravlje grada Sombora i Crveni krst Sombor organizovali su  zajedničku aktivnost – „Susret građana sa lokalnim savetima za zdravlje“.Ovoj akciji pridružili su se Dom zdravlja „ Dr Đorđe Lazić“ Sombor – Centar za prevenciju zdravlja  i  Društvo za borbu protiv šećerne bolesti grada Sombora, koji su vršili merenje šećera u krvi i krvnog pritiska.

„Kao i prethodnih godina i ove godine Grad Sombor obeležava Evropsku nedelju mobilnosti, a tim povodom organizovane su mnogobrojne aktivnosti.

Cilj ove današnje  aktivnosti, u okviru koje smo merili nivo glukoze u krvi i merili krvni pritisak, je da se ukaže na pojavu velikog broja obolelih od šećerne bolesti. Ova bolest je jedna od najčešćih oboljenja sa tendencijom daljeg rasta, kao i jedan od glavnih razloga za povećanje broja obolelih od kardiovaskularnih oboljenja“ istakao je gradski većnik za zdravstvo i socijalna pitanja dr Dalibor Forgić i dodao da su „nepravilna ishrana, gojaznost i nedostatak fizičke aktivnosti glavni faktori rizika za nastanak šećerne bolesti i upravo zato, danas smo podelili i informativne flajere o pravilnoj ishrani i redovnoj umerenoj fizičkoj aktivnosti koje su prve potrebne mere u lečenju i kontrolisanju nivoa glukoze u krvi“ .

Grad Sombor se od 16. do 22. septembra pridružio evropskim gradovima koji obeležavaju „Evropsku nedelju mobilnosti“ i ujedinjeni pozivamo sve građane da se više opredeljuju za pešačenje, biciklizam  i druge vidove transporta bez automobila.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću