Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Poziv volonterima za kamp namenjen slepim osobama

U okviru projekta „Lokalna zajednica u službi ličnog i socijalnog razvoja mladih u Somboru” Udruženje slepih Sombor će realizovati niz aktivnosti sa ciljem podsticanja aktivizma i prevencije socijalne isključenosti mladih osoba sa oštećenjem vida. Aktivnosti se prvenstveno baziraju na edukaciji-obuci samostalnog kretanja uz pomoć ultrazvučnog i dugog belog štapa kao prioritet. Takođe, planirane su i kreativne radionice slikarstva i vajarstva, kao i organizovane sportsko-rekreativne aktivnosti plivanja i goldbala na prostranoj plaži jezera „Tikvara“, koja je pristupačna slepim osobama.

Svi zainteresovani mladi volonteri uzrasta od 18 do 30 godina, mogu da se jave Udruženju, do 7. avgusta dolaskom u Udruženje svakim radnim danom od 8 do 14 sati (Nikole Vukićevića 1), pozivom na telefon: 065/ 89-259-60 ili 025/ 482-692, ili putem mejla slepisombor@gmail.com. Na taj način prijaviće se da učestvuju u aktivnostima u kampu u ulozi pratitelja mladim učesnicima kampa, koji imaju delimično ili potpuno oštećenje vida. 

Projekat realizuje Grad Sombor u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centrom, Centrom za individualni razvoj i unapređenje društva – Psihozon, Opštinskim odborom Pokreta gorana Sombor i Udruženjem slepih Sombor uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. 

Kamp će biti održan u periodu od 13. do 15. avgusta, a smeštaj i ishrana obezbeđeni su u hotelu „Fontana“.

Tagovi:
Pročitajte još: