Search
Close this search box.

Predlažemo vam za nedeljni ručak

Recept

Domaća supa

Sastojci: 

  • Pola kg piletine
  • Pola kg junetine (može, a ne mora)
  • 4-5 šargarepa
  • 2 peršuna
  • 2 paštrnjaka
  • 1 celer 
  • 1 luk 
  • 4-5 krompira 
  • 1 kašika soli
  • biber po želji
  • 1 kašika vegete

Priprema:

Sve sastojke spremite i stavite u lonac. Nalijete sa dovoljno vode i pustite da provri, pa smanjite vatru. Dolivajte vodu po potrebi i pred kraj začinite po ukusu.

Ćuretina sa suvim šljivama

Sastojci:

  • 4 ćureća filea
  • 16 suvih šljiva, bez koštica
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu
  • 1/2 šolje belog vina

Priprema: 

Između ćurećih filea napravite džep i stavite po 4 suve šljive u svaki džep. Začinite fileove solju i biberom. 

U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Pecite ćureći file sa obe strane dok ne dobije zlatno-smeđu boju. 

Prebacite ih u pleh za pečenje i pecite ih u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok ne budu sasvim kuvani.

U međuvremenu, u tiganju u kojem su se pržili fileovi, dodajte belo vino i kuvajte dok se količina tečnosti ne prepolovi.

Njujorški čizkejk

Sastojci:

  • 250 g krekera ili keksa po izboru
  • 100 g otopljenog putera
  • 100 g šećera
  • čaša soka po želji

Za fil:

  • 250 g krem sira
  • 150 g šećera
  • so
  • 100 g pavlake
  • malo soka od limuna
  • vanilin ekstrat
  • 4 jajeta
  • 2 žumanceta

Priprema:

Sameljite krekere, pa dodajte malo soli, šećer i puter. Mešajte dok ne dobijete gustu smesu, pa dolijte sok. Poravnajte testo od krekera na dno tepsije.

Mikserom mutite krem-sir, pa dodajte postepeno šećer, so, pavlaku, sok od limuna, jaja i na kraju vanilin ekstrat. Pravite pauzu od jednog ili dva minuta između dodavanja sastojaka. Kada se sve sjedini i postane penasto, uključite rernu na 180 stepeni.

Kašikom stavite fil preko napravljene kore,  a zatim ubacite da se peče od 50 do 60 minuta.

Pre posluživanja kolač rashladite.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: