Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković na 45. Skupštini SKGO

Predsednica opštine Odžaci, mr Latinka Vasiljković i pomoćnik predsednice opštine Milorad Stanišić učestvovali su u radu 45. redovnog zasedanja Skupštine Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) koje je održano 12. decembra u beogradskom Sava centru.

Osim delegacija gradova i opština u Republici Srbiji, ukupno njih 138, na Skupštini su učestvovali i najviši predstavnici državnih organa, ambasadori stranih zemalja i Evropske unije, vladinih i nevladinih organizacija i institucija, međunarodnih organizacija, diplomatskog kora, donatorskih institucija i drugih partnerskih organizacija i programa.

Osnovna tema skupa bila je “Strateški razvoj lokalne samouprave” koja je posebno razmatrana u okviru panela “Lokalna samouprava u Srbiji – 2020.”

Tokom zasedanja Skupštine SKGO potpisani su sporazumi u okviru tri projekta i to: Sporazum o sprovođenju paketa podrške za unapređenje naplate poreza na imovinu u jedinicama lokalne samouprave u okviru projekta “Opštinski ekonomski razvoj – faza dva”, Sporazum o podršci gradovima i opštinama za programsko budžetiranje i strateško planiranje u okviru programa “Exchange 5″ i Sporazum o sprovođenju opštinskih projekata u okviru GIZ i SKGO projekta “Inicijativa za inkluziju”.

Predsednica Latinka Vasiljković je u ime opštine Odžaci potpisala Sporazum o sprovođenju paketa podrške za unapređenje naplate poreza na imovinu u okviru projekta “Opštinski ekonomski razvoj – faza dva” koji sprovodi IMG, a finansira ga vlada Švajcarske.

Tokom Skupštine predstavljeni su Program ekonomskih reformi Vlade Republike Srbije za period 2018-2020. godine, Nacrt zakona o naknadama, Uputstvo za pripremu odluke o budžetu lokalne vlasti za 2018. i projekcija za 2019. i 2020. godinu.

U skladu sa Statutom SKGO, na Skupštini su održani redovni izbori za organe SKGO i razmatrani dokumenti od značaja za rad organizacije u narednom periodu.

Izabrani su novi članovi Predsedništva, Nadzornog odbora, kao i predsednici odbora SKGO. Većinom glasova za novu predsednicu SKGO izabrana je Dušanka Golubović, gradonačelnica Grada Sombora.

Izvor: Radio Odžaci