Predškolska ustanova ″Poletarac″ Odžaci obeležila je svoj rođendan

Kao i svake, i ove godine, Predškolska ustanova ″Poletarac″ Odžaci obeležila je svoj rođendan na već tradicionalan način sa puno pesme i igre. Ove godine poletarci su proslavili 83 godine od osnivanja.
U okviru dvodnevne proslave 20. i 21.marta, pod nazivom ″Čudesna je dečja mašta″ koja je obeležena u Sporskom centru opštine Odžaci, posetioci su imali priliku da vide i čuju puno veselih tonova kao i muzičke koreografije najmlađih sugrađana.
Tokom dva dana održavanja manifestacije ″Poletarci proleću″ učestvovalo je oko 650 mališana iz 11 objekata Predškolske ustanove „Poletarac“ sa teritorije opštine Odžaci, kao i mališani iz drugih predškolskih ustanova i to iz Lajkovca,Vlasotinca, Apatina, Sombora, Subotice i Kule. Oni su svojim nastupima, zajedno sa svojim vaspitačima, pokazali koliko čudesna mašta može da bude.
Manifestaciju je otvorila direktorica Predšoklske ustanove ″Poletarac″ Jelena Selak, koja je pozdravila prisutne naglasivši da 83 godine postojanja predškolstava u odžaškoj opštini služi na ponos ne samo onima koji rade u „Poletarcu“, već i čitavoj lokalnoj zajednici. Zbog toga će zajednički nastojati da svakim danom svojim radom unapređuju i grade kvalitet vaspitno-obrazovnog rada u ustanovi. Takođe je naglasila da je upravo ova manifestacija, koja predstavlja jedan segmet rada u odžačkoj predškolskoj ustanovi, upravo primer kroz koji se grade kvalitetni odnosi kako sa porodicom, tako i sa drugim predškolskim ustanovama i lokalnom zajednicom.
Nakon pozdravne reči direktorice, prisutnima se obratila i predsednica opštine Odžaci mr Latinka Vasiljković, ikoristivši priliku da pozdravi sve učesnike manifestacije i sve prisutne koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj. Uz sve pohvale za organizaciju, istakla je i kako lokalna samouprava na sve načine pomaže da ova ustanova bude što prijatnija i kvalitetnija za boravak najmlađih sugrađana. Istakla je da je za 83 godine kroz „Poletarac“ prošlo mnogo generacija dečaka i devojčica,ali i vaspitača i radnika koji su dali svoj doprinos i ostavili lični pečat. Zato su svima posle njih ostavili veliki zadatak da u budućnosti radimo više i bolje.