Predškolska ustanova „Bambi“ Kula obeležava danas Dan ustanove

Predškolska ustanova „Bambi“ Kula obeležava danas Dan ustanove, koji je ustanovljen 31.03.1969. godine, kada je sredstvima Opštine i FVT „Sloboda“ izgrađen vrtić, današnja „Sunčica“ za obuhvat dece celodnevnim boravkom. Vrtić je tada bio jedini u Vojvodini koji je radio u dve smene i obuhvatao je decu od 8 meseci do polaska u školu.

Tim povodom, vrtić „Bubamara“ u Kuli posetili su predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić i predsednik Mesne zajednice Donji grad i uričili laptop.
-Povod je sjajan- Dan vrtića i prilika da se svi podsetimo šta treba da uradimo u narednom periodu, pre svega za porebe same Ustanove, odnosno za potrebe dece koja su najbitnija u celoj toj priči i korisnici te ustanove i naravno zaposleni, rekao je predsednik Miljanić.

On je istakao da ovaj vrtić funkcioniše u otežanim uslovima, jer se pored nalazi punkt za vakcinaciju i da je već upućen zahtev nadležnom Ministarstvu da se promeni pozicija punkta, kako bi sa lepšim vremenom, vrtić mogao da koristi i svoje dvorište.
Predsednik Miljanić je najavio radove u vrtićima na teritoriji cele opštine Kula.

-Ono što naši sugrađani verovatno znaju je aktivnost, koju je pokrenula PU „Bambi“, a vezana je za obezbeđivanje sredstava za aktiviranje vrtića u Novoj Crvenki i u Crvenki. Rekonstrukcija je preko Fondacije „Novak Đoković“, ali i iz opštinskog budžeta-radovu u Sivcu čime će se povećati kapacitet i rešiti problem koji imamo godinama unazad, a to je da imamo više dece, a manje kvadrata. Takođe, gledali smo da u svakom naseljenom mestu vrtić ima neka poboljšanja, a trudićemo se i dalje da uslovi u kojima rade budu bolji, zaključio je Miljanić.

Direktorica PU „Bambi“ Kula, Snežana Bulatović rekla je da je ceo današnji dan posvećen deci.

-S obzirom da je ovo prvi Dan ustanove koji obeležavamo u ovim, izmenjenim okolnostima, morali smo da se prilagodimo situaciji, tako da Dan ustanove obeležavamo tako što je u svakom vrtiću ceo dan posvećen rođendanu vrtića, tj. posvećen je deci. Izložbe su postavljene u zajedničkim prostorijama vrtića, a deca zajedno sa vaspitačima i svim ostalim zaposlenima obeležavaju današnji dan.

Direktorica je istakla da im je još jednom lokalna zajednica izašla u susret i da su izložbu dečijih radova iz svih vrtića postavili u izloge u Kramerovoj ulici, te pozvala građane Kule da prošetaju i pogledaju izložbu mališana.
Predškolska ustanova „Bambi“ Kula danas pokriva sva naseljena mesta opštine i svoj rad realizuje u 11 vrtića, a kroz različite oblike obuhvata: celodnevni boravak ( jaslice i obdanište) i poludnevni boravak. Vaspitno obrazovni rad se realizuje na tri jezika: srpskom, mađarskom i rusinskom jeziku.