Predškolska ustanova Poletarac u projektu organizacije „Save the Children“

Predškolska ustanova “Poletarac” iz Odžaka je dobila didaktički materijal, knjižni fond, nameštaj i potrošni materijal za opremanje dve vaspitne grupe, u okviru projekta koji realizuje Ministarstvo prosvete u saradnji sa organizacijom “Save the Children” za zemlje severozapadnog Balkana.

Organizacija “Save the Children” za severozapadni Balkan (SCiNWB) već 12 godina podržava pristup kvalitetnim programima (ECCD program) u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije je uspostavilo saradnju sa “Save the Children” za severozapadni Balkan kroz realizaciju aktivnosti u okviru projekta “Jačanje socijalnog uključivanja – jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspešnog razvoja dece severozapadnog Balkana 2016-2018″.

Ovim projektom je predviđeno investiranje u unapređenje predškolskog vaspitanja i obrazovanja u 2018. godini, poslednjoj godini implementacije programa u tekućem strateškom periodu.

Planirano je da se kroz projekat podrži dostupno i kvalitetno predškolsko vaspitanje i obrazovanje kroz opremanje potrebnom didaktikom, knjižnim fondom, nameštajem i potrošnim materijalom 22 vaspitne grupe u 16 predškolskih ustanova.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je izabralo predškolske ustanove koje će učestvovati u projektu rukovodeći se socio-ekonomskim i demografskim parametrima, kao i planiranim podrškama u sistemu vaspitanja i obrazovanja kroz druge projektne inicijative i PU “Poletarac” iz Odžaka je jedna od ustanova obuhvaćenih projektom.

Izvor: Radio Odžaci