Predstavljanje nagradnog konkursa Evropski dnevnik

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji je raspisala nagradni konkurs Evropski dnevnik za kreativne i inovativne radove  u četiri kategorije. Poziv je otvoren za sve srednje škole u Srbiji  do 21. februara 2019.

Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji Evropski dnevnik 2018/2019 i to:

  • EU i ja;
  • EU i Srbija;
  • Čuvajmo našu životnu sredinu;
  • Zdravi stilovi života;
  • Aktivno građanstvo;
  • Prevencija nasilja.

Nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u prvoj polovini maja 2019. godine.

Publikacija Evropski dnevnik 2018/2019, čije je ovo deveto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama a poseban deo posvećen je i odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima,  ali i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao i društvo u kojem živim.

Sa ciljem detaljnijeg predstavljanja poziva, pozivamo Vas da prisustvujete promociji nagradnog konkursa i informišete se o ovogodišnjim pravilima, temama i kategorijama.

Promocija će biti održana u ponedeljak 10. decembra u Gradskoj biblioteci Karlo Bijelicki u Somboru, Trg cara Lazara 3, od 11 do 12h.

Publikaciju Evropski Dnevnik 2018-2019 i dodatne informacije o aktuelnom konkursu možete pogledati na sajtu: www.evropskidnevnik.rs

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki u Somboru je članica EUTEKA bibliotečke mreže – EU u vašoj biblioteci koja ima za cilj informisanje građana o temama koje su u vezi sa EU.

Više o EUTEKA mreži www.euinfo.rs-euteka.

Molimo Vas da prisustvo potvrdite na adrese biblioso@eunet.rs i evropskidnevnik@euinfo.rs.

Projekat EVROPSKI DNEVNIK je finansiran iz IPA fondova.

Izvor: biblioso.org.rs