Predstavljanje romana “Kroz prstohvat cimeta”

Gradska biblioteka organizuje predstavljanje romana „Kroz prstohvat cimeta“ Aleksandre Mihajlović, u petak, 19. oktobra 2018. godine, u 18 sati, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke.

Aleksandra Mihajlović je rođena 1969. godine u Beogradu. Zavrsila je Filološki fakultet u Beogradu na katedri Opšte i srpske književnosti sa srpskim jezikom. Doktorant je na istom fakultetu i spisateljica.

Objavila je dva romana: “Zapričavanje. Zavaravanje. Zavirivanje.” 2012. godine i “Kroz prstohvat cimeta” 2015. godine, koji je na poslednjem 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga privukao veliku pažnju čitalaca.

Živi u Pančevu i kao profesorka književnosti predaje u Gimnaziji “Uroš Predić”. Svojim jedinstvenim predavanjima i otvorenošću, pristupom i posvećenošću radu ostavila je snažan pečat mnogim generacijama.

Učestvovala u mnogim projektima, od kojih se izdvaja Članak o Aleksandu Tišmi, koji je objavljen u austrijskom književnom časopisu “Europe” 2004. godine (Vom Gebrauh des Menschen und von seiner Wurde).

Izvor: biblioso.org.rs