Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Predstavnici Nacionalnog saveta Bunjevaca na prijemu kod gradonačelnika Sombora

Antonio Ratković - gradonačelnik

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, upriličio je prijem za predstavnike Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, predsednicu Saveta dr Suzanu Kujundžić Ostojić, te člana Saveta, a ujedno i predsednika Udruženja građana „Bunjevačko kolo“, Dejana Parčetića.

Kako je Sombor drugi po brojnosti grad u kome žive pripadnici bunjevačke nacionalne zajednice, Bunjevački nacionalni savet odlučio je da ovom prilikom iskaže zahvalnost na veoma dobroj i bogatoj višegodišnjoj saradnji Bunjevačkog nacionalnog saveta i Grada Sombora, te su izrazili nadu da će se dosadašnji vid saradnje nastaviti uzlaznom linijom.

Gradonačelnik Ratković je poručio da će lokalna samouprava nastaviti sa podrškom radu i očuvanju nacionalnog identiteta bunjevačke zajednice na prostoru Grada Sombora, ističući dobru saradnju kako sa Nacionalnim savetom bunjevačke nacionalne manjine, tako i sa bunjevačkim organizacijama u Somboru.

Predsednica Saveta dr Kujundžić Ostojić istakla je da ove godine Nacionalni savet obeležava 20 godina postojanja i čuvanja identiteta, tradicije i kulture Bunjevaca, te su iskazali nameru da ovaj jubilej obeleže i u Somboru. Tokom sastanka bilo reči i o predstojećim projektima i podršci u radu koji su ostvarili zahvaljujući dobroj saradnji sa državnim organima, kao i međunarodnim institucijama koje štite prava nacionalnih manjina.

Tagovi:
Pročitajte još: