Predstavnici Pokrajine u radnoj poseti opštini Kula

Zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Radivoj Paroški i podsekretar Sekretarijata, Darko Milanković, boravili su u radnoj poseti opštini Kula, gde su se sastali sa predsednikom opštine, Damjanom Miljanićem i predsednikom Skupštine opštine, Vladimirom Đurovićem. Sastanku su prisustvovali i pomoćnik predsednika opštine Kula, Strahinja Paravina, načelnica Opštinske uprave, Aleksandra Gagović i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Miloš Danilov.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima saradnje u procesu uspostavljanja elektronske uprave u jedinicama lokalne samouprave, o preuzimanju softverskog rešenja za upravljanje dokumentima, što predstavlja veliki značaj u efikasnoj i konstruktivnoj saradnji između republičkih i pokrajinskih institucija.

„Reformom javne uprave povećava se efikasnost, delotvornost i ekonomičnost rada jedinice lokalne samouprave. Efikasna lokalna samouprava jeste krajni cilj transformacije i treba da bude po meri građana i privrede”, istakao je Radivoj Paroški.
U daljem razgovoru, zamenik Paroški zatražio je od predstavnika opštine da dostave listu prioritetnih projekata, kako bi Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu mogao dati konkretnu podršku.
Podsekretar Milanković rekao je da je razlog radne posete sagledavanje realnih potreba i problema građana opštine Kula, sa ciljem pronalaženja konkretnih rešenja.

-Na osnovu analize situacije na terenu, strateški ćemo planirati dalje aktivnosti Sekretarijata, kako u ovoj budžetskoj godini, tako i za budući period, zaključio je Darko Milanković.

Radni sastanak je završen obilaskom postrojenja holandske kompanije za proizvodnju voćnih sadnica koja posluje na teritoriji opštine Kula „Seveplant“.