Predstavnici Srpske samouprave 18.kvarta iz Budimpešte posetili Sombor

Povodom slave Sveti Trifun, u Riđici je održana manifestacija gde su domaćini bili Udruženje vinogradara i vinara „Riđički vinogradi“. Sa željom da se međunarodna saradnja podigne na viši nivo, Udruženje i MZ Riđica su pozvali u goste predstavnike Srpske samouprave 18.kvarta u Budimpešti.

Gosti su se rado odazvali pozivu, te posetili Sombor na čelu sa predsednikom Borislavom Dimićem. Ovo je ujedno i uzvratna poseta, jer je delegacija Udruženja i MZ Riđica bila pre nekoliko meseci gost Srpske samouprave 18.kvarta u Budimpešti.

Manifestacija je održana na dan slave te je protekla u tradicionalnom duhu i dobrom raspoloženju.

Dan posle, u organizaciji MZ Riđica, gostima iz Budimpešte je omogućeno da posete zgradu Županije u Somboru i uz svesrdnu pomoć Mileta Vojnovića isti su imali priliku da pogledaju čuvenu sliku Bitka kod Sente u sali Skupštine Grada Sombora. Tom prilikom gosti su upoznati i sa istorijom Sombora, a gospodin Vojnović je odgovorio na mnogobrojna pitanja gostiju. Nakon toga su gosti zajedno sa domaćinima obišli znamenitosti centra Grada Sombora, gde su upoznati i sa drugim istorijskim činjenicama bogate istorije Sombora.

 Zadovoljni prijemom domaćina, gosti iz Budimpešte su ostali u Riđici tri dana i nakon posete vinarije „Vrt“ Radoslava Tripkovića otišli za Budimpeštu, puni utisaka, sa željom da se saradnja ubuduće nastavi.