Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Premijer Vučević: Penzioneri zaslužuju veće penzije, do kraja 2027. će biti dvostruko veće nego sada

Vučević

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da država vodi računa o penzionerima, koji zaslužuju veće penzije, kao i da bi one do kraja 2027. trebalo da budu duplo veće nego sada, u zavisnosti od ekonomskih pokazatelja.

“Posebnu pažnju zaslužuju penzioneri koju su istrpeli najveći teret ekonomske reforme. Država vodi računa o njima i penzije su veće nego 2014. godine. Penzioneri zaslužuju i veće penzije i moramo da jačamo ekonomiju da imamo bolji standard“, kazao je Vučević novinarima tokom obilaska “Iriškog tunela“.

Premijer je rekao da će rado razgovarati sa penzionerima, da je to njegov posao i da je obaveza države da bude odgovorna prema njima.

“Do kraja 2027. prosečna penzija treba da bude duplo veća nego danas. Pratićemo ekonomske rezultate i u odnosu na to, izaći ćemo sa vestima kada i koliko je moguće povećavati penzije u Srbiji. Treba biti obazriv i voditi računa i o finansijskoj situaciji Srbije, kao i geopolitičkoj“, kazao je Vučević.

Vučević je dodao i da je broj ljudi koji žive ispod standarda smanjen.

“Industrija je u rastu, 4,5 odsto je inflacija u maju. Prošle godine inflacija je bila tri puta veća, to je dobar pokazatelj rasta BDP-a. Narodna banka je smanjila referentnu kamatu. To sve stvara uslove za rast plata i penzija“, zaključio je Vučević.

Pojedina udruženja penzionera tražila su sastanak s premijerom kako bi razgovarali o svom položaju i utvrđivanju zajedničke strategije.

Tagovi:
Pročitajte još: