Prikupljeno preko dve hiljade knjiga za školsku biblioteku u Deronjama

Sa ciljem obnavljanja knjižnog fonda u školskoj biblioteci, OŠ “Vuk Karadžić” iz Deronja je u petak, 26. oktobra, organizovala humanitarni koncert pevačke grupe “Akademija edukativa” iz Beograda.

Ulaz na koncert je bila knjiga, a akcija je završena više nego uspešno jer će školska biblioteka biti bogatija za preko dve hiljade knjiga, navela je direktorica škole Zora Doroslovac, koja se zahvalila svima koji su došli prepoznajući značaj knjige i pisane reči.

– Rezultat ove naše akcije je sakupljenih 2.345 knjiga za školsku biblioteku. Očekujem da ovo nije poslednji put da se okupimo u ovolikom broju i ovako lepim povodom – kazala je Doroslovac po završetku koncerta.

Pevačka grupa “Akademija edukativa” predstavila se izabranim repertoarom starogradskih pesama, pod dirigentskom palicom Ljubomira Živanovića.

Hor čini petnaestak članica izuzetno lepih glasova i solista izrazitih vokalnih kvaliteta, Ranko Burić.

– Našu pevačku grupu uglavnom čine članovi trećeg doba koji se amaterski bave pevanjem. Pored starogradske negujemo i izvornu srpsku muziku, a na našem se repertoaru nađe i poneka narodna i zabavna pesma – kaže vođa grupe Zorica Đergović, koja je bila zadužena za klavirsku pratnju.

Gost na koncertu bio je Danilo Jovanović, prvak Srbije na harmonici, bivši učenik škole “Vuk Karadžić”.

Poeziju Stevana Bukovića čitali su sam pesnik i Jasmina Hinić, dok su anegdote kazivale Rada Ratković i Gordana Božikić, sve tri su članice hora “Akademija edukativa”.

Koncert je otvorila direktorica Narodne biblioteke “Branko Radičević” iz Odžaka, Biljana Zlatković, a za ovo kulturno dešavanje vladalo je veliko interesovanje publike koja je podržala lepu akciju osnovne škole iz Deronja.

Izvor: Radio Odžaci