PROBLEMATIČNA T ZONA: Tri saveta za uklanjanje MASNOG ODSJAJA sa čela, brade i nosa

Sjaji li vam se područje nosa, brade i čela lojne žlezde vam verovatno proizvode dodatne količine sebuma, koji začepljuje pore i stvara mitisere. Doskočite tim problemima unapred uz pomoć efikasnih saveta za negu kože lica.

1. ČIŠĆENJE

Prvi korak u rešavanju masnog sloja sa T zone jeste odgovarajuće čišćenje lica ujutro i uveče. Odaberite nežni tonik za umivanje sa niskim PH vrednostima koji će ukloniti višak masnoća sa površine kože, ali neće uništiti zaštitni sloj.

Lice nemojte tretirati agresivnim sapunima, jer ćete postići suprotni efekat. Jednom sedmično napravite i piling kože koji će ukloniti mrtve ćelije i nečistoće sa površinskog sloja kože.

 

maska
Foto: Profimedia
2. NJEGUJUĆA MASKA

Barem jednom nedeljno priuštite sebi masku za lice koja će ukloniti višak masnoća sa područja brade, nosa i čela. U tom zadatku posebno će biti delotvorna zelena glina, običan sveži krastavac narezan na kriške ili “smoothie” napravljen od malo ovsene kaše, jednog svežeg krastavca i kašike jogurta kog je dobro držati na očišćenom licu oko pola sata, a potom isprati hladnom vodom.

3. NEŽNA ŠMINKA

Agresivne kreme i kozmetički proizvodi dodatno će zamastiti T zonu. Zato birajte nežne pudere i druge preparate za lice. Najbolje bi bilo aplicirati organske proizvode za lice s prirodnim AHA kiselinama, te vitaminima A i E.

Preuzeto: srbijadanas.com