Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Procurele specifikacije predstojeće Xiaomi 15 serije telefona: Da li je bolji od 14-ice?

Xiaomi 14

Jedina nepoznanica ostao je kapacitet baterije, koji nije pomenut, ali ako znamo da najnovije generacije baterijskih ćelija uspevaju da spakuju više energije u isto kućište može se desiti da i ovde dođe do napretka

Xiaomi 15 bi, prema onome što je do sada poznato, u Kini trebalo da bude lansiran sredinom oktobra – kao prvi pametni telefon koga će pokretati novi Snapdragon 8 Gen 4 čipset. Isti procesor će koristiti i Pro verzija tog telefona, što je informacija koju znamo veće neko vreme.

Informacije o ostalim specifikacijama sada su procurile u Kini, pa smo tako dobili (skoro) kompletan uvid to šta sve predstojeća serija 15 donosi.

Uređaj bi trebalo da ima ravan LTPO ekran rezolucije “1,5K”, glavnu kameru od 50MP sa veličinom senzora 1/1,3 inča, ultraširoku takođe od 50MP i telefoto senzor od 50MP sa uvećanjem od 3X. Sve kamere ovog telefona navodno će imati velike otvore blende.

Maksimalna količina memorije kojom će “petnaestca” biti opremljena je 16GB RAM-a i 1TB interne memorije za skladištenje podataka. Telefon će imati ultrazvučni skener otiska prsta smešten ispod ekrana, a budući kupci mogu da očekuju i stereo zvučnike i dobar vibracioni motor.

Koliko je sada poznato, Xiaomi 15 će biti ponuđen u crno i u beloj, dok o ostalim varijantama boja nema informacija. Neke verzije će imati staklenu poleđinu, dok će kupci moći da odaberu i verziju sa veganskom kožom.

Kapacitet baterije nije pomenut, ali ako znamo da najnovije generacije baterijskih ćelija uspevaju da spakuju više miliamper časova u istom kućištu, može se desiti da i ovde dođe do napretka.

Prema sve ovome, može se reći da unapređenja sledeće generacije izgledaju prilično pristojno, ali ne i da nude neka revolucionarna i preterano napredna rešenja u odnosu na Xiaomi 14.

Tagovi:
Pročitajte još: