fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Program Somus festivala 2019

Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor Vam predstavlja program osmog izdanja Somus festivala.

Prve večeri festivala, očekuju nas dva interesantna kamerna dela, napisana u formi svite. “Pozivnicu u dvorac”, komponovao je Fransis Pulank inspirisan istoimenom predstavom. “Priču o vojniku” Igor Stravinski je napisao za predstavu istog naziva koja se “čita, svira i igra”.
Ove kompozicije ćemo čuti u sastavu: Mate Bekavac, klarinet (Slovenija), William Hagen, violina (Sjedinjene Američke Države), Per Rundberg, klavir (Švedska), uz sjajnog naratora Zijaha Sokolovića (Bosna i Hercegovina).
Vidimo se 1. juna u 20 časova, u dvorištu Županije!

Druge večeri festivala uživaćemo u klavirskom zvuku našeg fantastičnog pijaniste Aleksandra Madžara!
Na programu ovog koncerta nalaze se sve četiri balade Frederika Šopena, što je izuzetna retkost na repertoarima pijanista i predstavlja sjajnu priliku za slušaoce! Čućemo i kompozicije Baha, Betovena, Rahmanjinova i Ravela.
Koncert će biti održan 2. juna u 20 časova, u Svečanoj sali Gradske kuće u Somboru.

U Svečanoj sali Gradske kuće u Somboru 3. juna u 20 časova i 4. juna u 18 časova očekuju nas dva različita programa vezana za kompozitore koji su stvarali uz Dunav od Nemačke, preko Austrije, Mađarske, Srbije i Rumunije uz dela inspirisana romskim, mađarskim, nemačkim, rumunskim, srpskim i jevrejskom folklorom. To će biti svojevrsni poklon regiji u kojoj živimo i narodima koji u njoj žive.
Nastupiće našoj publici već poznati: sjajni klarinetista Mate Bekavac i flautistkinja Irena Grafenauer, pijanista Per Rundberg i muzičari sa Kronberg Akademije: violinisti William Hagen i David Castro-Balbi, violista Timothy Ridout, čelista Ivan Karizna.
Nakon koncerta 4. juna, očekuje nas po prvi put u okviru Somus-a već tradicionalni Koncert u žitu, kao svojevrsni “after-party”, koji će se održati na Dida Hornjakovom salašu u 20 časova!
Očekujemo vas na ovim koncertima odlične kamerne muzike na kojima ćemo osvetliti i povezati kulturne krugove i njihove šarolikosti koje nudi taj rečni put, struja Dunava.

Uskoro ćemo Vas detaljnije informisati i o programima za 5., 6. i 7. jun. Osnovne informacije o kompletnom programu i satnicu možete već sada pogledati na sajtu festivala:  http://www.somus.info/events/event/on/2019/06/

Družimo se i ove godine, sa starim i novim izvođačima!
Dobrodošli na osmo izdanje Somus-a!

Rezervacija karata za ovogodišnje koncerte moguća je na blagajni Narodnog pozorišta u Somboru.
Broj telefona: 025 436 373 | 062 24 80 20
Radno vreme blagajne:
Radnim danom: 10-14h i 18-20h
Subota: 10-13 i 18-20h

Izvor: Kulturni centar “Laza Kostić” Sombor

Tagovi:
Pročitajte još: