Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Puriši Đorđeviću posthumno nagrada za životno delo! Sve spremno za Somborski filmski festival, ulaz slobodan, a posvećen ovom filmu

Đorđević

Jubilarni, peti po redu Somborski filmski festival održaće se od 11. do 14. jula u organizaciji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, saopštili su organizatori. Tradicionalno, ulaz na sve projekcije je slobodan.

Pod sloganom “Za one koji dolaze” festival ima cilj da se, pored filmova i mladih autora, predstave i uspešni mladi ljudi Sombora. U planu je da 5. Somborski filmski festival otvori debitantski film rediteljke Nine Ognjanović “Ovuda će proći put”.

Ove godine, laureat nagrade za životno delo Somborskog filmskog festivala biće proslavljeni reditelj Mladomir Puriša Đorđević, koji je preminuo krajem 2022. godine.

– Somborski filmski festival je od svog osnivanja 2018. osmišljen tako da unapređuje i neguje vrednosti sredine koju nastanjuje 21 nacionalnost. Afirmicija tolerancije, ravnopravnosti i slobode, kao i uvažavanje i promocija identiteta društvene zajednice jesu konstante festivala – izjavila je direktorka festivala Vesna Šašić.

Tagovi:
Pročitajte još: