Radne aktivnosti kulskih komunalnih preduzeća tokom prethodne nedelje

Javna komunalna preduzeća sa teritorije opštine Kula i ove nedelje su iskoristili tople januarske dane kako bi uradili i više od predviđenog, kada je u pitanju uređenje opštine.
Radnici JKP „Ruskom“ su u Kruščiću očistili ivičnjake, sakupljali otpad u
atmosferskim kanalima, te izvršili kontrolu i popravku kandelabera u centru. Pored toga izvršena je i sanacija kvara na pumpi bunara B2 u ovom naselju. U Ruskom Krsturu ekipe ovog javnog komunalnog preduzeća, pored redovnog održavanja higijene javnih površina, započeli su sa uređenjem dečijih igrališta i sanirali su kvar na vodovodnoj
mreži u Kanalskoj ulici.
Tokom ove nedelje zaposleni u JKP „Vodovod“ pored intervencije i sanacije kvara na vodovodnoj mreži u Koloniji Šećerane, sanirali su i kvar na kanalizacionoj mreži u ulici Maršala Tita. Uređivan je centar naselja, a kako je ovo komunalno preduzeće zaduženo za uređenje groblja u Crvenki, pored redovnih poslova izvršeno je orezivanje i oblikovanje drveća na groblju.
U Kuli su ekipe radne jedinice „Vodovod“, JKP „Komunalac“, izvršile
kontrolu i čišćenje pumpi fekalnih stanica na teritoriji Kule, kao i odgušenje kanalizacione mreže u ulici Josipa Kramera.
Ekipe odeljenja „Urbanističko planiranje i održavanje puteva“ orezivale su stabla i uklanjale grane koje ulaze u profil puta i ugrožavaju bezbednost saobraćaja, kao i grana koje ugrožavaju vodove elektro mreže na više lokacija u Kuli i putnim pravcima
Crvenka-Kruščić i Kula – Ruski Krstur. Orezivana su stabla i na Planinarskom, a tokom nedelje zamenjeni su postojeći i postavljeni novi reflektori na Vašarištu.
Pored redovnog uređenja i održavanja higijene javnih površina u Sivcu, radnici JKP „Radnik“ sanirali su kvar na vodovodnoj mreži i na dubinskoj pumpi na bunaru B-84.
Takođe ekipe JKP „Radnik“ nastavile su uređenje deponije i puta koji vodi ka njoj.