Radnici Vodokanala rade na više lokacija u gradu

Radovi na izgradnji dovodnika vode Lugovo – Stapar nastavnjeni su po planu druge faze izgradnje. Ekipe sektora izgradnje JKP “Vodokanal”-a angažovane na ovom gradilištu svakodnevno su na terenu.

Radovi se odvijaju po predviđenoj dinamici i do sada se izgradilo oko 8000 metara cevovoda. Planirano je da se izgradi ukupno oko 9150 metara magistralne linije. Izgradnjom ovog kapitalnog objekta steći će se svi neophodni uslovi da se ovo naseljeno mesto počne snabdevati vodom sa CSV Jaroš Sombor.

Ovom prilikom podsećamo građane da na deonici puta Sombor – Stapar, u zoni gradilišta, budu dodatno oprezni i prilagode brzinu kretanja svojih vozila u period od 07 do 15 časova, kao i da svoja vozilau klone sa trase i parkiraju ih van zone izvođenja radova.

Izgradnja kanalizacije otpadnih voda na Gakovačkom putu

U ponedeljak, 24. septembra otpočeli su radovi na izgradnji ulične mreže kanalizacije otpadnih voda na Gakovačkom putu. Radovi se odvijaju po predviđenoj dinamici i dosada se izgradilo oko 300 metara cevovoda. Planirano je da se izgradi oko 1000 metara ulične linije i oko 150 metara cevi priključaka, a sami radovi da se okončaju u narednih par meseci u zavisnosti od vremenskih mogućnosti. Izgradnjom uličnog cevovoda izvršiće se proširenje mreže u pomenutoj ulici, što je od velikog značaja jer se time stiču uslovi da se na kanalizaciju otpadnih voda priključe i potrošači koji do sada nisu imali uslove.

Ovom prilikom želimo da podsetimo građane koji se kreću ulicom Gakovački put da se radovi na izgradnji obavljaju u period od 07:00 do 15 časova, te apelujemo na vozače da seponašaju u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom i da smanje brzinu kretanja svojih vozila, kao i da svoja vozila uklone sa trase i parkiraju ih van zone izvođenja radova.

Takođe, ovom prilikom želimo da napomenemo  da je  strogo zabranjeno  priključivanje na kanalizacionu mrežu dok traju kako sami radovi na izgradnji, tako i dok se ne ishoduju potrebne upotrebne dozvole. Molimo sve građane koji žive u delu ulice koji je obuhvaćen izgradnjom, da imaju razumevanja i strpljenja, te da sačekaju blagovremeno obaveštenje od strane JKP “Vodokanal”-a da su stvoreni svi tehnički uslovi za priključenje i mogu podneti zahtev za priključenje u ulicu Belog goluba br. 5.

 Sanacija havarije na vodovodnoj mreži u ulici Filipa Kljajića

Tokom ranih jutarnjih časova došlo je do kvara na uličnom delu vodovodne linije u ulici Filipa Kljajića. Terenske ekipe JKP “Vodokanal”-a su na terenu. Prekid vodosnabdevanja će trajati do 13 časova, odnosno do okončanja radova na sanaciji kvara. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110.

Nakon završetka radova moguća je pojava umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži, kao i kratkotrajna pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog čega se potrošači mole da u tom slučaju izvrše ispiranje kućnih instalacija do pojave bistre vode.
JKP “Vodokanal” se unapred zahvaljuje potrošačima na ukazanom razumevanju i strpljenju.

Izvor: JKP Vodokanal Sombor