Radnički 1912 bolji od Hajduka

RADNIČKI 1912 – HAJDUK 1912 (Kula) 2:0 (1:0)

Gradski stadion u Somboru

Sudija Nikola Bikić (Zrenjanin) 7,5

strelci: Antunić 31. i Terzić 57.

Žuti karton: Radovanović (Radnički 1912)

RADNIČKI 1912: Pehilj, Šveljo 7,5, (Lazić), Terzić 7,5, Unković 7, (Rajkovača), Slavuljica 7, Popović 7,5, Avdić 7, Molnar 7, (Knežević 7), Goronjić 7, Radovanović 7, Antunić, (Dimitrić 7)

HAJDUK 1912: Drinčić 7, Manojlović 6, Arežina 6, (Bogićević), S. Vuković 6, Lončar 6, Furtula 6,5, Laćarak 6, Slijepčević 6, (Žiža), Božović 6, (Jović), Masalušić 6, Kostić 6 (Z.Vuković 7)

Igrač utakmice: Darko TERZIĆ (Radnički 1912)

Mreža gostiju mirovala je do 31. minuta, a onda je Šveljo sjajno proigrao Antunića koji beži svojim čuvarima, izbija sam ispred Drinčića i preciznim udarcem šalje loptu iza njegovih leđa. Odmah nakon toga Antunić je napustio igru zbog povrede. Zasluženo vođstvo Radničkog 1912, koji je imao više od igre, stvorio dve povoljne prilike i atakovao ka golu Hajduka, koji se opredelio za defanzivniju taktiku i vrebao priliku da preko Furtule ugrozi gol domaćina. Možda su Kuljani mogli da urade nešto više u 21. minutu, kada se Furtula oslobodio odbrambenih igrača somborskog tima, koji su ga nepropisno zaustavili na nekih 18 metara od gola mladog Pehilja i kada se očekivao udarac prvog strelca lige, iz neobjašnjivih razloga je Kostić pokušao da iznenadi Pehilja, ali je njegov udarac bio slabašan i nedovoljno precizan.

Radnički je mogao da reši sve dileme oko pobednika u 42. Minute, kada se Terzić našao sam na nekih 12 metara od gola gostiju. Najbolji pojedinac utakmice bio je u prilici da bira ugao u koji će poslati loptu, ali se opredelio da proigra Ognjena Švelju, što je golman Kuljana prozreo i dobrom intervencijom sačuvao svoju mrežu. To što Terzić nije uspeo u pomenutom minutu, uspeo je u 57. nakon što je presekao jednu akciju gostiju, odigrao dupli pas sa Kneževićem i na kraju snažnim šutem pogodio mrežu nemoćnog Drinčića. Gosti su se trgnuli tek kada je u igru ušao Zoran Vuković, koji je već u prvom napadu stvorio sebi dobru priliku, ali je njegov udarac završio tik pored stative.

Ovom pobedom Radnički 1912 se probio na drugo mesto na tabeli Srpske lige Vojvodina, a Kuljani su dospeli u situaciju da će morati da razmišljaju o opstanku u ligi. U sledećem kolu, Somborci gostuju Dunavu iz Starih Banovaca, dok će Hajduk ugostiti Kozaru iz Banatskog Velikog Sela, u utakmici koja će mu mnogo odlučivati.