Rafaelo kocke sa malinama

Rafaelo kokos sa malinama

Sastojci: 

Za koru:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 100 g kokosa
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 dl mleka (za naknadno natapanje kore)

Fil od malina:

  • 200 g šećera
  • 2 kesice pudinga od maline
  • 2,5 dl vode

Kremasti vanila fil:

  • 5 dl mleka
  • 5 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 6 kašika gustina
  • 2 dl slatke pavlake
  • 100 g mleka u prahu
  • 2 kesice vanilin šećera

Za ukrašavanje:

  • 2 kesice šlag krema (pripremljene prema uputstvu sa kesice)

Priprema:

Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera dok ne dobijete čvrst sneg. Zatim, dodajte 100 g kokosa, 2 kašike brašna i 1 kašičicu praška za pecivo. Sve izmešajte lagano varjačom. Smesu sipajte u pleh dimenzija 20×30 cm, prethodno namazan uljem i posut brašnom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 15 minuta.

Nakon pečenja, koru nemojte vaditi iz pleha. Dok je još topla, prelijte je sa 3 dl hladnog mleka ravnomerno preko cele površine. Ostavite da upije.

U šerpu stavite 500 g malina i 200 g šećera, pa kuvajte dok se šećer ne istopi i maline puste sok. U posebnoj posudi umutite 2 kesice pudinga od maline sa 2,5 dl vode. Tu smesu dodajte u kuvane maline i mešajte dok se ne zgusne. Malo prohladite, pa dok je još toplo, ravnomerno premažite preko kore. Ostavite da se potpuno ohladi.

U šerpi zagrejte 4 dl mleka sa 100 g šećera i 2 kesice vanilin šećera. U posebnoj posudi umutite 5 žumanaca sa preostalih 100 g šećera, dodajte 6 kašika gustina i 1 dl mleka. Sipajte tu smesu u toplo mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se fil potpuno ohladi.

Umutite 2 dl slatke pavlake. Hladan vanila fil umutite mikserom i postepeno dodajte umućenu pavlaku, kašiku po kašiku, uz neprekidno mućenje. Na kraju dodajte 100 g mleka u prahu i kratko sjedinite. Ovim filom premažite sloj malina.

Umutite 2 kesice šlag krema prema uputstvu na kesici i ravnomerno premažite kolač. Po vrhu pospite kokos.

U plastičnu kesicu stavite četiri kašike kokosa i dodajte jednu kašiku soka od malina. Dobro promešajte i protresite da se kokos oboji. Tako obojen kokos pospite preko šlaga kao završnu dekoraciju.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: