Sastojci:
Za koru:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 100 g kokosa
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 dl mleka (za naknadno natapanje kore)
Fil od malina:
- 200 g šećera
- 2 kesice pudinga od maline
- 2,5 dl vode
Kremasti vanila fil:
- 5 dl mleka
- 5 žumanaca
- 200 g šećera
- 6 kašika gustina
- 2 dl slatke pavlake
- 100 g mleka u prahu
- 2 kesice vanilin šećera
Za ukrašavanje:
- 2 kesice šlag krema (pripremljene prema uputstvu sa kesice)
Priprema:
Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera dok ne dobijete čvrst sneg. Zatim, dodajte 100 g kokosa, 2 kašike brašna i 1 kašičicu praška za pecivo. Sve izmešajte lagano varjačom. Smesu sipajte u pleh dimenzija 20×30 cm, prethodno namazan uljem i posut brašnom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 15 minuta.
Nakon pečenja, koru nemojte vaditi iz pleha. Dok je još topla, prelijte je sa 3 dl hladnog mleka ravnomerno preko cele površine. Ostavite da upije.
U šerpu stavite 500 g malina i 200 g šećera, pa kuvajte dok se šećer ne istopi i maline puste sok. U posebnoj posudi umutite 2 kesice pudinga od maline sa 2,5 dl vode. Tu smesu dodajte u kuvane maline i mešajte dok se ne zgusne. Malo prohladite, pa dok je još toplo, ravnomerno premažite preko kore. Ostavite da se potpuno ohladi.
U šerpi zagrejte 4 dl mleka sa 100 g šećera i 2 kesice vanilin šećera. U posebnoj posudi umutite 5 žumanaca sa preostalih 100 g šećera, dodajte 6 kašika gustina i 1 dl mleka. Sipajte tu smesu u toplo mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se fil potpuno ohladi.
Umutite 2 dl slatke pavlake. Hladan vanila fil umutite mikserom i postepeno dodajte umućenu pavlaku, kašiku po kašiku, uz neprekidno mućenje. Na kraju dodajte 100 g mleka u prahu i kratko sjedinite. Ovim filom premažite sloj malina.
Umutite 2 kesice šlag krema prema uputstvu na kesici i ravnomerno premažite kolač. Po vrhu pospite kokos.
U plastičnu kesicu stavite četiri kašike kokosa i dodajte jednu kašiku soka od malina. Dobro promešajte i protresite da se kokos oboji. Tako obojen kokos pospite preko šlaga kao završnu dekoraciju.
Prijatno!