Raspisan Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u porodicama u kojim se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji AP Vojvodine

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u porodicama u kojim se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji AP Vojvodine.

Ukupna sredstva koja se dodeljuju po ovom Konkursu iznose 150.000.000.00 dinara.

Pravo učešća na Konkursu imaju bračne i vanbračne zajednice sa decom, kao i jednoroditeljske porodice u kojim se počev od 01.01.2019. rodi treće ili četvrto dete. Osim podsticanja rađanja i ublažavanja negativnih demografskih trendova, cilj konkursa je i iniciranje procesa poboljšanja demografske strukture u opštinskim, gradskim i ruralnim sredinama, kao preduslova za pokretanje privrednog razvoja.

Tekst konkursa i potrebne obrasce možete preuzeti na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova: