Raspisan konkurs za dodelu znaka “Najbolje iz Vojvodine”

Kako prenosi portal agrofin.rs, nakon šest godina pauze, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, raspisao je konkurs za dodelu znaka “Najbolje iz Vojvodine”. Pravo na učešće imaju proizvođači zanatskih, prehrambenih i industrijskih proizvoda sa teritorije pokrajine, a za oznaku kvaliteta ovog prestižnog robnog znaka, od ove godine će moći da dobiju i određene turističke usluge i destinacije.

“Oni koji budu uspeli da dobiju znak “Najbolje iz Vojvodine”, imaće najbolju potvrdu da se radi o autentičnom proizvodu napravljenom od materijala sa ovih prostora, kao i da su prilikom njegove proizvodnje ispoštovani strogi kriterijumi kontrole kvaliteta”, rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu, uz napomenu da se robni znak dodeljuje na period od tri godine, s tim da se u tom periodu, jednom godišnje, obavlja vrlo stroga kontrola provere kvaliteta.

Konkurs je otvoren narednih 30 dana, a procenu kvaliteta proizvoda i usluga, kako je saopšteno, radiće “Jugoinspekt” i Turistička organizacija Vojvodine.

B.K.

Preuzeto: agrofin.rs