Raspisan oglas za izbor korisnika stambenih jedinica namenjenih Romima iz Bogojeva

Raspisan je oglas za izbor korisnika pomoći za trajno rešavanje stambenih potreba stanovnika u Novom naselju u Bogojevu. U okviru projekta koji finansira Evropska unija i realizuje Hausing centar u partnerstvu sa opštinom Odžaci, biće izabrani korisnici 34 stambene jedinice koje će biti izgrađene u Bogojevu, Karavukovu, Laliću, Bačkom Brestovcu i Bačkom Gračacu.

Za rešavanje stambenih potreba socijalno ugroženih stanovnika neuslovnog Novog naselja u Bogojevu biće izgrađena 31 stambena jedinica, jedna stambena jedinica predviđena je za decu iz Novog naselja bez roditeljskog staranja, koja se nalaze u Domu za nezbrinutu decu do punoletstva, a dve stambene jedinice za domicilno stanovništvo na Dunavskoj obali koja pripada neuslovnom Novom naselju u Bogojevu, precizirano je u oglasu.

Pravo na korišćenje ovih stambenih jedinica mogu ostvariti samo lica odnosno porodice koje su evidentirane kao stanovnici neuslovnog Novog naselja u Bogojevu prema evidenciji i bazi podataka koje su formirane 24. avgusta 2016. godine, a ažurirane 22. februara 2017. godine.

Više informacija o ostalim uslovima koje moraju ispunjavati potencijalni korisnici, raspodeli stambenih jedinica, načinu konkurisanja i potrebnoj dokumentaciji može se pročitati u oglasu koji je objavljen na oglasnim tablama Opštinske uprave opštine Odžaci, Centra za socijalni rad Odžaci i Mesne kancelarije Bogojevo.

Rok za prijavu je do srede, 30. avgusta 2017. godine.

Obrasci prijave i potrebnih izjava preuzimaju se kod službenika u Kancelariji za romska pitanja, nova zgrada Opštinske uprave u Odžacima, kancelarija broj 35.

Izvor: Radio Odžaci