Realizacija sistemske pomoći sportskim klubovima u opštini Odžaci

U okviru planiranih aktivnosti Sportskog saveza opštine Odžaci, član Opštinskog veća opštine Odžaci zadužen za sport, Nebojša Nikolić sa sekretarom Sportskog saveza opštine Odžaci Sujer Mihajlom obišao je sportske klubove po naseljenim mestima opštine Odžaci.
Jedan od ciljeva posete je realizacija sistemske pomoći sportskim klubovima u svim naseljenim mestima, u vidu torbe za prvu pomoć, seta za motoričke sposobnosti – kondicione treninge i laptopa. Potreba za ovom opremom je evidentirana kroz nekoliko sastanaka svih klubova opštine Odžaci krajem prošle i tokom ove godine gde su sportske organizacije ukazale na probleme, a Sportski savez opštine Odžaci ih sistemski prepoznao i uz podršku lokalne samouprave uspeo da obezbedi sredstva za ovu vrednu opremu. Drugi cilj je bio upoznavanje mesnih zajednica sa funkcionisanjem sistema sporta na teritoriji opštine Odžaci kako bi se u budućnosti saradnja podigla na još viši nivo.
Prvi u nizu sastanaka održani su Srpskom Miletiću, Deronjama, Ratkovu i Karavukovu. U toku posete klubovi su anketirani, razgovaralo se o stanju i neophodnim aktivnostima u smislu održavanja sportske infrastrukture, opreme i unapređenja stručnog rada. Sportske organizacije i predstavnici Mesnih zajednica su istakli da je program besplatne školice sporta jak pozitivan impuls koji je animirao veliki broj dece u školama kao i da su besplatni programi jedan od dobrih načina animiranja u manjim mestima.
Član opštinskog Veća Nebojša Nikolić, istakao je da lokalna samouprava pruža veliku podršku kako bi se razvoj sporta podigao na viši nivo i napomenuo otvorenost za saradnju u animiranju što većeg broja dece da se bave sportom uz najavu da je u planu nastavak obilaska i ostalih naseljenih mesta u opštini Odžaci.