Regresiranje troškova prevoza učenika – putnika

Pravo na regresiranje troškova prevoza, odnosno na mesečne karte sa popustom, imaju učenici srednjih škola koji žive u somborskim selima i prigradskim naseljima, a pohađaju srednju školu u Somboru i učenici koji pohađaju srednju školu u opštinama koje se graniče sa teritorijom grada Sombora, a žive na teritoriji grada Sombora.

Srednjoškolci koji pohađaju srednju školu sa sedištem u Somboru ostvaruju pravo na regresiranu mesečnu kartu kod prevoznika „Severtrans“ AD, Sombor, u zavisnosti od relacije putovanja.

U prvoj i drugoj zoni mesečne karte se regresiraju u visini od 40, a u trećoj i četvrtoj zoni od 50 odsto cene mesečne autobuske karte.

Popust na cenu mesečne karte ostvaruje se uz školsku potvrdu o statusu redovnog učenika  i relacije putovanja.

Učenici iz porodica koje su korisnici materijalne socijalne pomoći, učenici sa smetnjama u razvoju ili su bez roditeljskog staranja ostvaruju pravo na 100 odsto regresirane troškove putovanja, a uz obavezu dostavljanja neophodne dokumentacije sekretarijatu škole. Za septembar tražena dokumentacija se dostavlja do 7. septembra 2018. godine.

Učenici sa teritorije grada Sombora koji pohađaju školu u Kuli, Apatinu, Odžacima, Subotici ili Bačkoj Palanci, ostvaruju pravo na nadoknadu troškova prevoza u iznosu od 40 odsto cene autobuske mesečne karte u javnom saobraćaju za relaciju od mesta prebivališta do sedišta škole. Srednjoškolci bez roditeljskog staranja ili iz socijalno ugroženih porodica ostvaruju pravo na nadoknadu punog iznosa  cene mesečne karte.

Srednjoškolci koji pohađaju srednju školu izvan Sombora, odnosno u navedenim opštinama i gradu Subotici,  pravo na regresiranje troškova prevoza ostvaruju podnošenjem zahteva  i  potrebnih dokumenata  u Uslužnom centru Gradske uprave grada Sombora, prizemlje „Županije“, šalteri 11 i 12.

Originalno obaveštenje Odeljenja za obrazovanje dostupno je ovde.

Izvor: sombor.rs