Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Rešite se podočnjaka u samo par koraka!

podočnjaci

Podočnjaci su česta pojava na licima mnogih ljudi, a pokazuju stanje sna, stres, godine i stanje sa alergijama.

Ponekad se čini da kada izgubimo deset minuta sna, naše oči to plaćaju nadutošću i promenom boje, a ako patite od alergija, verovatno ste primetili da su vam vene više istaknute zbog svraba i natečenih očiju.

Takođe, sa godinama se gubi elastičnost kože, što može rezultirati pojavom izraženijih podočnjaka.

Dakle, šta radite da biste se rešili tamnih kolutova?

U nastavku predstavljamo četiri načina da posvetlite kožu ispod očiju i učinite je elastičnijom.

Hladna terapija

Hladna terapija je jedno od najboljih rešenja za podočnjake. Nešto hladno ispod očiju može smanjiti nakupljanje tečnosti ispod kože i smanjiti pojavu opuštene kože. Pomaže i ako poleđinu hladne kašike stavite na mesto ispod očiju, a neki čak savetuju da lice potopite u činiju napunjenu hladnom vodom i kockicama leda.

Čaj od kamilice

Kamilica je poznata po svojim antiinflamatornim i umirujućim svojstvima, pa može da smanji nadutost i crvenilo ispod očiju. Ohlađeni čaj od kamilice nanesite vatom na područje ispod očiju i sačekajte rezultat.

Bademovo ulje

Bademovo ulje obezbeđuje dugotrajnu hidrataciju kože. Ako nežno utrljate nekoliko kapi ulja u kožu ispod očiju, možete smanjiti vidljivost podočnjaka.

Kriške krompira

Krompir sadrži enzim kateholazu, koji može pomoći u smanjenju podočnjaka. Jednostavno isecite krompir na tanke kriške i stavite ih na oči 15 minuta.

Tagovi:
Pročitajte još: