Sastojci:
- 20 g putera za prženje
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 200 g sitno seckane slanine
- 200 g braon šampinjona
- so i biber, po ukusu
- sveži peršun
- 450 g šnicli od svinjskog buta
- 100 g pršute
Priprema:
Rernu uključite na 200 stepeni. Zatim, u tiganj staviti 20 g putera i kratko propržite crni i beli luk sa slaninom. Dodajte seckane šampinjone, pržite nekoliko minuta, sklonite sa vatre i začinite. Ostavite da se prohladi. Ohladite u potpunosti ako rolat pravite dan ranije.
Šnicle dobro izlupajte čekićem za meso pa poređajte na parče prozirne folije tako da formirate oblik što približniji pravougaoniku. Preko naređajte šnite pršute i pokrijte prozirnom folijom. Sve zajedno okrenite tako da pršuta bude ispod. Uklonite prozirnu foliju, pa preko rasporedite prohlađeni fil u ravnomernom sloju.
Čvrsto urolajte meso uz pomoć folije. Koliko je moguće zatvorite krajeve a zatim uklonite foliju i rolat prebacite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Preko poređajte nekoliko komadića putera što je preostalo pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta. Ostavite rolat da se prohladi oko 10 minuta, prelijte ga sokovima od kuvanja, a zatim secite i servirajte.
Prijatno!