fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Rolovana punjena piletina

Vreme pripreme: 60 minuta

Potrebni sastojci:

Pileće belo meso 

Šunka

Trapist sir 

Listovi slanine

200 ml mleka

Brašno

Ulje

So

Vegeta

Priprema: Šnicle istući čekićem i začiniti. Šunku iseckati i narendati trapist sir. Puniti šnicle i urolovati kao sarmu, pa obložiti slaninom i pričvrstiti čačkalicom. Tako pripremljene rolnice, staviti u vatrostalnu činiju i peći pola sata na 150 stepeni. Za to vreme napraviti bešamel sos.

Bešamel sos pripremite tako što ćete u duboku šerpu staviti malo ulja, dve kašike brašna i mešati na laganoj temperaturi. Nakon toga sipati mleko i mešati dok se sos ne zgusne. Začiniti po ukusu.

Sosom preliti rolnice i zapeći još 5 – 10 minuta.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: