Romi izglasali Mesnu zajednicu

Referendum o formiranju Mesne zajednice u Romskom naselju u Apatinu održan je od 23. do 27. decembra 2016. godine. Pravo glasa na referendumu imalo je tačno 1.403 žitelja ovog naselja, a glasanje je obavljeno na jednom biračkom mestu.

Nakon pet dana, stiglo je i zvanično saopštenje da su stanovnici Romskog naselja u Apatinu sa 796 glasova za i 24 protiv odlučili da imaju sopstvenu Mesnu zajednicu.

Komisija za sprovođenje referenduma, na čijem čelu je pomoćnik predsednika opštine Apatin, Jevto Milojević, saopštila je večeras da je od 1.403 stanovnika sa pravom glasa, 820 glasača izašlo na glasanje. Za formiranje Mesne zajednice glasalo je 796, 24 protiv, ni jedan glas nije bio nevažeći.

Milojević se zahvalio svim žiteljima Romskog naselja u Apatinu i čestitao im. Izrazio je nadu da će AP Vojvodina i Republika Srbija prepoznati i podržati ovu priču i da će građani Romskog naselja imati samo benefite od nje. Predsednik komisije za sprovođenje referenduma istakao je i značaj većine apatinskih stranaka koje su podržale formiranje Mesne zajednice u Romskom naselju i dodao kako je verovatno  i zbog toga rezultat takav. Milojević je za kraj rekao kako nije bilo nikakvih neregularnosti, kako se za pet dana referenduma ni jedan incident nije dogodio, ni jedan ispad, i kako je time više nego zadovoljan.

Izvor: 025info