Rukomet – Druga liga Sever

Rukometaši PIK Prigrevice odlično su startovali novi šampionat u Drugoj ligi Sever. Oni su slavili u Pančevu nad istoimenom ekipom sa 30:28 (15:14) i faktički nastavili tamo gde su, zbog već svima poznatih razloga, bili prisiljeni da stanu. Prigrevčani su odigrali jedan neizvestan susret, u kom su uglavnom imali prednost od jednog do tri gola, ali su domaći igrači uspeli u 51. minutu da izjednače na 23:23. Bio je to signal za izabranike trenera Milke Nikšić da pojačaju igru, pre svega u odbrani što  je donelo i adekvatan rezultat. Pobeda koja je veoma bitna za psihološku stabilnost ekipe ostvarena je nakon dugog putovanja, koje često zna da ostavi posledice. Golovima su se istakli Petar Đurasinović sa 11 pogodaka i Slobodan Kozlovački sa osam.

U narednom kolu Prigrevčani dočekuju Sombor, koji je na svom terenu doživeo ubedljiv poraz 17:40 od Metalca iz Futoga. Somborci su već na poluvremenu imali ogroman zaostatak 6:23, pa je nastavak utakmice bio čista formalnost.

Dalmatinac iz Riđice je nakon velike borbe poražen na svom parketu od Sente sa 23:24 (10:13). Domaćin je deset minuta pre kraja, dostigao prednost Senćana 21:21 i činilo se da bi bodovi mogli ostati kod rukometaša Dalmatinca, ali su gosti u samoj završnici imali više koncentracije i uknjižili su prve ovosezonske bodove. Kod domaćina golovima su se istakli Filip Graovac sa šest i Strahinja Macura sa pet golova. U sledećem kolu Dalmatinac gostuje ekipi Naftagas iz Elemira.