Rukometašice Deronja najgledanije u ligi

Na sajtu Rukometnog saveza Vojvodine objavljena je statistika za sve lige koje vodi i organizuje RSV. Za sezonu 2018/2019 dati su podaci o plasmanu najboljih igrača odnosno igračica, listi strelaca, broju isključenja, broju crvenih kartona i broju gledalaca.

Izdvojili smo podatke za dve seniorske lige u kojima se takmiče timovi iz opštine Odžaci.

Ženski rukometni klub “Deronje” u prvom delu takmičarske sezone pratila su 264 gledaoca i po tom kriterijumu ekipa iz Deronja je najbolja u Drugoj ligi “Sever” – grupa “Zapad” za žene. Nešto slabiju posetu imali su “Vojvodina 2″ iz Novog Sada (260) i “Petrovaradin” (216).

Statistički posmatrano, u ekipi trenera Slavka Nađa protekle takmičarske jeseni istakle su se dve rukometašice, Nikolina Zorić i Marija Varga, koje su po dva puta bile proglašene za igračicu utakmice.

Zorićeva se sa 49 golova nalazi na četvrtom mestu liste strelaca, dok je Varga na poziciji ispod sa 44 gola. Vodeći strelac lige sa 59 golova je Milica Zubović, članica “Srema” iz Sremske Mitrovice.

Najviše isključenja tokom polusezone zaradila je Marija Rnić iz “Vojvodine 2″ – deset, dok se Zorana Mitrović iz “Deronja” nalazi u grupi igračica sa po pet isključenja. U ovoj ligi nije dodeljen nijedan crveni karton.

U ekipi RK “Borac” iz Bačkog Gračaca, koja se takmiči u Trećoj ligi “Sever” – grupa “Sever” za muškarce, najefikasniji je Dejan Vojnović koji se sa 37 golova nalazi na trećem mestu liste strelaca. Vodeći Slavko Herbut iz “Rusina” iz Ruskog Krstura je postigao 67 golova.

Član “Borca”, Rajko Orelj, tri puta je proglašen za igrača utakmice, po čemu je najbolji u ligi.

Najviše isključenja kod Gračana imali su Stevan Cvjetković (5) i Dejan Vojnović (4), dok su po jedan crveni karton zaradili Rajko Orelj i Branislav Krtinić.

Borac je imao najslabiju posetu od svih trećeligaša, jer ga je tokom prvog dela sezone pratilo svega 45 gledalaca. Poređenja radi, vodeći po tom kriterijumu je “Rusin” koga je pratilo 330 gledalaca.

Izvor: RadioOdžaci