Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

SAD: Gvozdena kupola mogla bi da bude savladana

Gvozdena kapija

Sukob Izraela i Hamasa – 259. dan. Zvaničnici Kipra reagovali su na pretnje vođe Hezbolaha i poručili da Kipar nije umešan i neće biti umešan u bilo kakav rat ili sukobe.

Portparol Evropske unije Peter Stano poručio je da će EU stajati iza svoje države članice Kipra uprkos pretnjama Hezbolaha. Američki zvaničnici zabrinuti su da bi izraelska „Gvozdena kupola“ mogla biti savladana.

U Pojasu Gaze situacija ne miruje. Kamp Nuseirat je ponovo bio pod raketnim i artiljerijskim bombardovanjem.

Akcije IDF-a i na jugu palestinske enklave. Izraelski tenkovi potpomognuti ratnim avionima i dronovima napredovali su dublje u zapadni deo grada Rafe u Pojasu Gaze.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu je poručio da izraelske snage „neće napustiti Pojas Gaze dok svi oteti ne budu oslobođeni i vraćeni u svoju zemlju“.

Američki zvaničnici procenjuju da je od 116 talaca za koje se veruje da ih Hamas još drži u Gazi, samo 50 živo, piše „Volstrit džornal“. Zabrinuti su da bi izraelska „Gvozdena kupola“ mogla biti savladana.

Zvaničnici Kipra reagovali su na pretnje vođe Hezbolaha i poručili da Kipar nije umešan i neće biti umešan u bilo kakav rat ili sukobe.

Oglasio se i portparol Evropske unije Peter Stano i poručio da će EU stajati iza svoje države članice Kipra, uprkos pretnjama Hezbolaha.

Tagovi:
Pročitajte još: