“Sala za daće i pomene” počela sa radom

JKP “Prostor” Sombor, obaveštava sve građane da je višenamenski objekat  “Sala za daće i pomene” počeo sa radom 12.08.2019.godine. Višenamenski objekat namenjen je za okupljanje rodbine i prijatelja pokojnika, gde može da se obavi pomen, parastos ili daća posle sahrane, uz poštovanje verskih običaja. Sala se nalazi na samom ulazu u Veliko pravoslavno groblje i ambijentalno se ne izdvaja iz jedinstvene arhitektonske celine Velikog pravoslavnog groblja.

Sala za daće, kao i kuhinja, opremljeni su po svim standardima uz adekvatan ambijent. Kapacitet sale je 140 mesta. Radno vreme sale je po potrebi, radnim danima i subotom. U ponudi je kako posni tako i mrsni meni.

U sklopu ovog objekta nalazi se i ispostava “Dežurnog centra”   gde se mogu dobiti sve informacije vezane za korišćenje sale. Takođe, u okviru dežurnog centra mogu se izvršiti usluge plaćanja godišnje naknade za produženo počivanje na svim grobljima u Gradu Somboru i ishodovati građevinske dozvole za izgradnju i popravku spomenika. Radno vreme  “Dežurnog centra” je  od 08 do 16 h radnim danima i  od 08 do 15 h subotom.