Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Sanders savetoveo Bajdena: Fokus njegove kampanje treba da bude na politici i radničkoj klasi

Berni Sanders

Američki senator Berni Sanders poručio je da bi fokus kampanje za reizbor predsednika SAD Džoa Bajdena trebalo da bude na političkim pitanjima važnim za radničku klasu, usred kritika na račun njegovih godina nakon lošeg nastupa u debati protiv rivala Donalda Trampa.

”Ono na šta se moramo usredsrediti je politika – čija politika će biti od koristi velikoj većini ljudi u ovoj zemlji?“, rekao je on u intervjuu u emisiji ”Face the Nation”.

Naglasio je da Bajden ”očigledno može da porazi Trampa”, koga je okarakterisao kao ”najopasnijeg predsednika u istoriji” SAD, prenosi CBS njuz.

”Američki narod želi program za naredne četiri godine koji odgovara potrebama radničke klase ove zemlje”, rekao je Sanders.

Sanders je istakao da će predsednik pobediti ukoliko obeća da će preuzeti nejednakost u prihodima i bogatstvu i stane uz radničku klasu, i bude se bavio pitanjima zdravstvenog osiguranja i siromaštva.

“Mora da obeća američkom narodu da će to učiniti u prvih 100 dana (mandata), ako dobije demokratski Senat, demokratski dom i ponovo ga izaberu”, rekao je nezavisni senator iz Vermonta.

Sandersovi komentari dolaze pošto se predsednik nekoliko puta pojavio poslednjih dana, radeći na tome da ublaži zabrinutost oko njegove sposobnosti da odsluži još jedan mandat nakon debate sa Trampom.

On je više puta obećavao da će ostati u trci, uprkos pozivima pojedinih demokratiskih zvaničnika i birača da odstupi.

Na pitanje da li bi prihvatio demokratsku nominaciju ako se Bajden povuče, Sanders je rekao da je u ovom trenutnku fokusiran na kandidaturu za reizbor u Vermontu.

Tagovi:
Pročitajte još: