fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Saopštenje ComNet-a

Udruženje elektronskih medija Comnet izražava zaprepašćenje odlukom Višeg suda u Beogradu kojom se novinama Informer zabranjuje da pišu o Draganu Đilasu. Poštujući nezavisnost sudstva, ipak ne možemo da ostanemo nemi na odluke, koje pretenduju da ugroze slobodu medija kao jednu od stečenih demokratskih vrednosti u našoj zemlji. Smatramo da je situacija tim opasnija što je izazvana delovanjem sa tako visokog nivoa sudske vlasti, koji nikada ne sme da podlegne političkom opredeljenju onih koji je čine. U tom smislu izražavamo uverenje da odluka o zabrani pisanja našim najčitanijim dnevnim novinama nije ni u kakvoj vezi sa činjenicom da su sudije, koje su donele takvu presudu postavljene baš u vreme vlasti Dragana Đilasa. Udruženje elektronskih medija Comnet očekuje da se o ovom presedanu izjasne strukovna udruženja, kao i kolege iz redakcija domaćih medija, kako bismo zajedno odbranili pravo građana na nepristrasno i objektivno informisanje.

Tagovi:
Pročitajte još: