Saopštenje za javnost povodom proglašenja Izborne liste VOJVOĐANSKI FRONT-ujedinjeni za demokratski Sombor (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini)

Na sednici Izborne komisije grada Sombora, održanoj dana 05. juna 2020. godine proglašena je Izborna lista VOJVOĐANSKI FRONT-ujedinjeni za demokratski Sombor (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Zajedno za Vojvodinu, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini) koju je 05. juna 2020. godine podnela Koalicija: VOJVOĐANSKI FRONT – ujedinjeni za demokratski Sombor za izbore za odbornike u Skupštinu grada Sombora, raspisane za 21. jun 2020. godine.

Uz Izbornu listu podneto je ukupno 638 pravno valjanih overenih izjava birača da podržavaju navedenu izbornu listu sa predloženih 21 kandidatom za odbornike u Skupštinu grada Sombora.

Na sednici je doneto i Rešenje o neispunjenju uslova za određivanje predstavnika podnosioca Izborne liste u prošireni sastav Izborne komisije grada Sombora i biračkih odbora, s obzirom na to da nije predloženo najmanje 2/3 kandidata od ukupno 61 odbornika koji se bira u Skupštinu grada.