Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Saradnja privatnog i javnog sektora od ključne važnosti

Na današnjoj sednici Privrednog saveta, u cilju unapređenja privrednog ambijenta i podizanja standarda i kvaliteta života na viši nivo, pre svega, istaknuta je važnost saradnje javnog i privatnog sektora.

Privrednici su predsedniku opštine Veliboru Milojičiću, ukazali na probleme sa kojima se suočavaju, a koji se kroz planiranje i saradnju sa opštinom mogu rešiti.

Na sednici je bilo reči o opremljenosti industrijske zone u Kuli, aktivnostima investitora, administrativnim i komunalnim taksama, naknadama, kao i o cenama i kvalitetu komunalnih usluga.

Milojičić je privrednike upoznao sa planom budžeta za 2019. godinu, godišnjim planom kapitalnih ulaganja, kao i sa merama zapošljavanja i podrške koje opština nudi poljoprivrednicima.

Takođe, dogovoreno je da se pripremi nova sednica u proširenom sastavu, na kojoj će se još bolje sagledati potrebe privrede za kvalitetnom radnom snagom, a potom u skladu sa tim i preduzeti mere za eventualno uvođenje novih obrazovnih profila u srednjim školama.

Predsednik opštine pozvao je privrednike i preduzetnike da svoje sugestije i predloge o unapređenju poslovnog ambijenta pismeno dostave Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, koja se nalazi na trećem spratu Opštinske uprave, kancelarija 311.

Izvor: kula.rs

Tagovi:
Pročitajte još: