Sasi voda za mršavljenje: Napitak od krastavaca za ravan stomak!

Potpomaže izbacivanje vode iz tela i smanjenje nadutost.

Tražite napitak za ravan stomak? Onda je Sasi voda za mršavljenje nešto što morate da probate ove sezone!

Napravite Sasi vodu:

  • 2 litra vode
  • 1 srednji krastavac
  • jedan limun
  • 1 manji koren đumbira
  • 12 listova sveže ili jedna kašika suve mente.

Postupak pripreme Sasi vode je sledeći:

Sipjate 2 litra vode u stakleni bokal ili teglu. Flaša je napraktična jer ima usko grlo. Možda ćete nekako i ubaciti sastojke, ali ćete ih teško izbaciti napolje.

Svež krastavac operite, oljuštite i naseckajte na tanke kolutove. Limun dobro operite i isecite na kolutove, ali nemojte da ga ljuštite.

Očistite koren đumbira i narendajte. Potrebna  vam je jedna kašika narednanog korena, premda se može napraviti i Sasi voda sa đumbirom u prahu, ukoliko ne nađete svež.

Uberite i operite 12 listova sveže mente, ili dodajte kašiku suve mente. Sve te sastojke stavite u teglu sa vodom i ostavite da prenoći!

Za to vreme, voda će da pokupi vitamine i minerale iz  vode. Drugim rečima, napravili ste ukusnu, aromatičnu negaziranu i zdravu mineralnu vodu!

Napravljenu količinu Sasi vode popijte u celosti tokom sutrašnjeg dana. Počnite tako što ćete je piti pre prvog jutarnjeg obroka i raspodelite ravnomerno tokom celog dana.

Uvek koristite sveže namirnice za pripremu Sasi  vode. Nemojte ponovo koristiti isto voće u drugoj vodi jer je iz njega već izašla većina hranjivih materija, pa sasi voda neće imati efekta.

Ukoliko imate veliki stomak i slojeve sala , ova voda neće ih istopiti. Ali, ako je vaš  obiman stomak posledica nagomilavanja toksina, zadržavanja vode ili loše probave, ukoliko imate naznatan višak kilograma, onda je ova voda prava stvar i može vam pomoći da se za kratko vreme imate ravan stomak.

Sasi voda za mrsavljenje je nabolja kada se pije hladna, jer tada organizmu treba više vremena da je zagreje na temepraturu tela i izbori se sa njom i samim tim troši više kalorija.U tom slučaju ona može biti sredstvo koje topi masne naslage.

Preuzeto: Srbija Danas