Sataraš

Sataras

Sastojci:

  • 3 glavice crnog luka
  • 5–6 paprika (raznih boja – zelene, crvene, žute)
  • 4–5 zrelih paradajza
  • 3 jaja (po želji)
  • 4 kašike ulja ili masti
  • So i biber po ukusu
  • (Opcionalno) peršun ili bosiljak za svežinu

Priprema:

Luk oljuštiti i iseckati. Papriku očistiti od semenki i naseći na trake. Paradajz oljuštiti (najlakše je preliti ga vrelom vodom i skinuti kožicu), pa iseći.

U široj šerpi ili tiganju zagrejati ulje ili mast i dodati luk. Dinstati ga na srednjoj vatri dok ne postane staklast i blago zlatast. Dodati papriku, posoliti i poklopiti. Dinstati uz povremeno mešanje dok paprika ne omekša. Kada paprika omekša, ubaciti paradajz, začiniti biberom i po potrebi dodati još malo soli. Kuvati dok paradajz ne pusti sok i dok se sve ne sjedini u sočan sos.

Na kraju, kada povrće omekša i sos se zgusne, dodati umućena jaja, promešati i kuvati još par minuta dok se ne sjedine sa povrćem.

Posuti seckanim peršunom ili bosiljkom i poslužiti toplo.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: