Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Savet Vladete Jerotića kako razbiti dosadu u braku treba da pročita svaki bračni par u Srbiji: Ovako se obnavlja odnos

prstenje

Istaknuti srpski lekar, neuropsihijatar, psihoterapeut i književnik Vladeta Jerotić posvetio je svoj dugogodišnji rad istraživanjima o braku, porodici i razvoju dece. Njegova izlaganja se i danas citiraju i prepričavaju, a snimci često kruže društvenim mrežama.

Profesor Vladeta Jerotić bio je čuveni srpski neuropsihijatar, psihoterapeut, filozof, književnik i akademik SANU, a narodu sa ovih prostora ostavio je u amanet mnogo mudrih misli i životnih smernica, od braka, vaspitanja dece do sociokulturnih fenomena.

O muško-ženskim odnosima, ljubavi i braku učio je od najvećih mislilaca, ali pre svega iz sopstvenog iskustva i kroz psihoterapeutski rad. Jedan snimak sa njegovih predavanja koji trenutno vlada mrežama govori baš o muško- ženskim odnosima. Tačnije, kada nastupa dosada u braku i kako je prevazići.

„Dosada u braku bude posle, ne znam, 5 godina, 10 godina braka . Bude povremeno i dosadno. A može li se obnoviti brak? Pa obnavlja se brak neprekidno. Treba ga svaki dan obnavljati. Ta ljubav više nije zaljubljenost, ali je prešla u zreliju formu koja se zove ljubav. Pa neguj ljubav u braku. Šta sve neguješ? Dete…pa cveće, pa psa ili mačku“, rekao je

Vladeta, te nastavio:
„A šta ne neguješ… ženu ili žena muža?

Jedni druge, negujte se“, zaključio je Vladeta Jerotić.

Tagovi:
Pročitajte još: