fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Savršenstvo u svakom zalogaju

napoleonov kolač

Napoleonov kolač

Sastojci:

  • 1kg lisnatog testa
  • 1l mleka
  • 200g šećera
  • 3 jaja
  • 1 kašika gustina
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 250ml pavlake za kuvanje
  • 5 kašika brašna
  • 125g maslaca
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 250ml slatke pavlake

Priprema:

Od listova lisnatog testa isecite krugove, pa svaki stavite na pek papir i pecite na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju i postane hrskav. Ostatke testa takođe ispecite tako da budu malo hrskaviji nego kore. Pečene kore prohladite, pa svaku popreko odvojte da dobijete po dve tanje kore od jednog kruga. Mleko i šećer stavite da provri. Jaja, gustin, vanilu, pavlaku i brašno umutite mikserom i dodajte u provrelo mleko uz neprestano mešanje. Maslac umutite sa šećerom u prahu i dodajte dobro ohlađenom kremu od mleka. Sve dobro sjedinite mikserom. Pavlaku čvrsto umutite, pa i nju sjedinite sa kremom ali ne mikserom već lagano mešajte špatulom. Ređajte koru na koru, a između filujte kremom. Što je više korica, to je torta lepša. Od ispečenih okrajaka testa izdrobite da dobijete mrvice, pa kada celu tortu premažete filom pospite je obilno tim mrvicama. Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati, da se dobro ohladi i stegne.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: