SAZNAJEMO TAČNE DATUME! Evo kada počinju da rade gradski prevoz, restorani, tržni centri…

Biće obavezna upotreba maski.

Epidemija korona virusa je počela da popušta u Srbiji, a sa tim dobrim vestima dolazi i ublažavanje mera koje su uvedene da bi se spasli životi.

To je potvrdila i premijerka Ana Brnabić, koja se obratila danas poslanicima Skupštine Srbije i istakla da naša zemlja ima najmanju stopu smrtnosti od korona virusa, od 1,9 odsto, u poređenju sa zemljama u ovom delu Evrope.

– Danas kada smo na silaznoj putanji epidemije, vidimo da se stopa pozitivnih kreće oko 5,8 odsto u odnosu na ukupan broj testiranih. I kada još uvek ne možemo da proglasimo pobedu, ali imamo razloga da verujemo da ćemo to moći ukoliko zadržimo disciplinu i rukovođenje kriznom situacijom, čini mi se da možemo da kažemo da smo uspeli u onome sto smo zacrtali – rekla je Brnabić.

Ispod možete pročitati tačne vremenske okvire u kojima će dolaziti do otvaranja ugostiteljskih objekata, javnog prevoza, parkova i vrtića.

  • Od 4. maja će početi da rade kafići i restorani, u zatvorenom delu biće obavezna upotreba maski, a na otvorenom distanca.
  • Od 4. maja biće dozvoljeni sportski treninzi u grupama na otvorenom.
  • Od 8. maja počeće da saobraća javni gradski prevoz, međugradski i železnički saobraćaj.
  • Od 8. maja počinju da rade tržni centri, od 11. maja vrtići i produženi boravak za decu do 4. razreda.
  • Od 18. maja biće pušten avio saobraćaj, a od danas već parkovi i šetališta mogu da se otvore.

To što su ublažene mere i ponovo otvoreni objekti koji su stopirali rad zbog epidemije ne znači da će sve biti isto kao i ranije. Naime, maske, rukavice i druga zaštitna oprema će biti obavezna u mnogima objektima, bilo da su u pitanju autobusi ili javni prevoz.

Detaljnije o pravilima koja će važiti u javnom prevozu možete pročitati klikom OVDE.

Preuzeto: Srbija Danas