Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Šest predmeta koji su posebno prljavi tokom leta

plaza

Leto nudi brojne aktivnosti, ali ponekad zahteva mnogo opreme. Možda tu istu opremu bacite negde u ćošak kuće kada se vratite, ali je u stvari potrebno održavati čistom da se sutradan ne bi borili protiv još jačeg nereda.

Kreme za plažu

To što će na bočici kreme nakon nanošenja ostati malo kreme, ne znači da je prljava i da je lako možete obrisati krpom. Ali kada tu istu kremu ponesete na plažu, možete računati da će se razne nečistoće, poput peska ili zemlje, zalepiti za posudu, što ćete osetiti na svom telu kada drugi put nanesete kremu, a vi ćete uzeti isti pesak kući u torbi. Da biste to sprečili, izvadite ga iz torbe i operite pod tušem kada se umivate.

Torbe za plažu

Sjajno je staviti noge u pesak, ali kada stavite ruku u torbu i nađete mnogo peska i u njoj, nije baš zabavno. Neka vam pređe u naviku da sve istresete iz torbe čim dođete sa plaže, a ako imate torbu od perivog materijala, jednostavno je isperite pod tušem.

Bazeni u dvorištu

Odlična su stvar ako imate decu i ne možete na more, ali i njih treba očistiti. Najbolje je ostaviti ih naduvane da se osuše preko noći, a ako smatrate da im je potrebno dodatno čišćenje, poprskajte ih sirćetom i vodom i ostavite na suncu, pa dobro isperite čistom vodom.

Mokri peškiri

Oni su možda stavka koja nam oduzima većinu vremena tokom leta jer su svuda. Bolje je da se peru u mašini za veš ili samo u mašini za sušenje ako nisu prljave. Kad god perete veš, stavite peškir koji će verovatno biti svuda po kući, može da oseti neprijatan miris, a takav peškir sigurno ne želite da nosite na plažu.

Prenosivi frižideri

Nosimo ih svuda na letovanju, a to se na kraju dana vidi po količini prljavštine na njima. Najbolje je da ih očistite tako što ćete ih isprazniti i isprati vodom, pre nego što bacite sve ostatke hrane. Ostavite ih da se osuše na suncu.

Naočare, japanke, kupaći kostimi…

Sve nam je potrebno da bismo uživali na plaži, a ponekad je pravi posao sakupiti sve u jednoj vreći. Da ne biste morali da ih tražite po celoj kući, pametno je odrediti jedno mesto gde će se čuvati sve što vam je potrebno za plažu. Kada ga pronađete, upoznajte ga svim ukućanima i upozorite ih da nakon upotrebe sve vrate na svoje mesto.

Tagovi:
Pročitajte još: