Signal u nekoliko dana postao najpopularnija aplikacija na svetu

WhatsApp je svojih oko dve milijarde korisnika u svetu ovih dana počeo da obaveštava o tome da će se uskoro prisnije povezati sa Facebook-om. Promene se ogledaju pre svega u promeni politike privatnosti, odnosno u činjenici da će Facebook od WhatsApp-a nakon 8. februara moći preuzeti mnogo više podataka o korisnicima nego je to mogao do sada. 

Iako ova promena zbog strogog GDPR-a neće biti uvedena u svojoj potpunosti na područiju Evropske unije (ali u zato Srbiji hoće), brojni korisnici su i u Evropi i širom sveta rekli – sada je dosta. Među njima je i stari “neprijatelj” Facebook-a Elon Musk, koji je nedavno tvitovao “Koristite Signal”, a mnogi su ga, očito, i poslušali. 

Upravo mobilna aplikacija Signal pokazala se kao najveći dobitnik ove WhatsApp-ove odluke, pa ju je broj pretraživanja i preuzimanja lansirao na prvo mesto popularnosti na App Store-u. U prvom danu nakon Muskove poruke, koji je bio i prvi dan kada je WhatsApp počeo slati obaveštenja o novim pravilima korišćenja (7. januara), Signal je zabeležio preko 63 hiljade novih preuzimanja (u poređenju sa oko 45 hiljada prethodnog dana). Sledećeg dana Signal je instaliralo dodatnih 90-ak hiljada korisnika u celom svetu, i na iOS-u i na Androidu, a tokom proteklog vikenda aplikacija nije silazila s prvog mesta na App Store-u. 

Ukupno je u proteklih nedelju dana Signal preuzelo novih 7,5 miliona korisnika, odnosno oko 4.200% više nego u nedelji pre toga.

Izvor: Infovesti