Sjajni rezultati karatista iz kulske opštine na Školskom prvenstvu Srbije

Sjajne rezultate ostvarili su učenici osnovnih i srednjih škola iz kulske opštine na Školskom prvenstvu Srbije u karateu, u pojedinačnoj konkurenciji, koje je u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Karate federacije Srbije održano u Beogradu, a na kojem je nastupilo više od 600 takmičara iz 260 škola. Naravno, učenici su članovi karate klubova, pa su tako na Školskom prvenstvu Srbije svoje predstavnike imali karate klubovi Hajduk i Vukovi iz Kule.
Karate klub Hajduk je nastupio sa 11 takmičara od kojih je njih petoro osvojilo medalje. Zlatnu medalju osvojila je članica Hajduka Isidora Pekvić u konkurenciji učenika petog i šestog razreda, učenica Osnovne škole „Petefi brigada“, srebrne medalje su osvojile Lana Ljubenković u istoj konkurenciji, takođe učenica Osnovne škole „Petefi brigada“ i srednjoškolka Natalija Seratlić u konkurenciji učenika trećeg i četvrtog razreda, učenica Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ u Vrbasu, dok su bronzane medalje osvojili članovi Hajduka Božidar Mrdak i Miljan Jerković u konkurenciji učenika petog i šestog razreda, đaci Osnovne škole „Isa Bajić“. U Karate klubu „Hajduk“ su izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima koje takmičari ostvaruju u kontinuitetu, demonstrirajući visok nivo forme, što raduje, jer je pred „hajducima“ Kup Srbije za starije uzrasne kategorije, na kojem će takođe jurišati na najsjajnija odličja.

Karate klub “Vukovi“ je ponosan na učinak svoja dva člana na Školskom prvenstvu Srbije, jer su se sa ovog takmičenja u Kulu vratili sa dva zlatna odličja. Zlatne medalje su osvojili Mihajlo Krnajac u konkurenciji učenika sedmog i osmog razreda, đak Osnovne škole „Isa Bajić“ i srednjoškolka Aleksandra Đikić, u konkurenciji učenika prvog i drugog razreda, đak Gimnazije „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu.

Iz Karate kluba Vukovi smo dobili informaciju, da je njihov član Mihajlo Krnajac dobio poziv da nastupi na Svetskom školskom prvenstvu koje će biti održano u septembru. Krnajac je jedini predstavnik iz čitavog Zapadno-bačkog okruga koji je dobio poziv Saveza za školski sport Srbije da našu zemlju predstavlja na Svetskom školskom prvenstvu. Inače, Svetsko školsko prvenstvo se organizuje samo za učenike sedmog i osmog razreda osnovnih škola, a budući da je Mihajlo Krnajac osvojio zlatnu medalju na Školskom prvenstvu Srbije, apsolutno je zavredeo poziv za učešće na Svetskom školskom prvenstvu na kojem će predstavljati kako svoju zemlju, školu, opštinu tako i klub u kojem trenira karate.

Izvor:qmedia