Skidamo kapu velikom čoveku! Poklonio vikendicu deci lečenoj od raka

Zoran Kocić, koji je zajedno sa ocem sopstvenim rukama sagradio vikendicu od oko 100 kvadrata na Fruškoj gori, odlučio je da je pokloni deci oboleloj od raka.

Ovaj Novosađanin i njegova supruga Sofija Bajić kontaktirali su s Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka NURDOR i predočili da žele da poklone svoju vikendicu kako bi deca koja su na lečenju ili izlečena od raka imala gde da borave u prirodi.

Ugovor između NURDOR i ovog plemenitog čoveka potpisan je u sredu, na Svetski dan dobrote. Zoran je imao samo dva zahteva – da se vikendica nikada ne proda i da ispred objekta stoji tabla na kojoj će pisati da je reč o donaciji kuće koju je ovaj čovek sagradio sa ocem Jovanom.

– Samo su se javili telefonom i rekli da su nakon dugog razmišljanja šta da rade sa vikendicom saznali za NURDOR i odlučili da je nama doniraju. Vikendica ima 100 kvadrata, prostire se na placu od devet ari i ima ogromno dvorište, a u njoj Zoran nije boravio devet godina zbog zdravstvenog stanja – izjavila je za Radio 021 predsednica NURDOR Jolanda Korora.

Preuzeto: republika.rs