Sastojci:
- 250 g slanih krekera
- 125 g maslaca
- 270 g kisele pavlake
- 400 g krem sira
- malo soli
- 100 g šunke
- prstohvat origana
- 1 kesica želatina
- 50 g kačkavalja
Priprema:
Usitnite slane krekere u blenderu ili ih izdrobite ručno, pa ih pomešajte sa otopljenim maslacom dok ne dobijete ujednačenu smesu. Tu smesu utisnite u kalup obložen papirom za pečenje i lepo poravnajte dno, koristeći kašiku ili dno čaše. Stavite u frižider da se podloga stegne dok pripremate fil.
U većoj činiji sjedinite krem sir, pavlaku, prstohvat soli i sitno seckanu šunku. Želatin pripremite po uputstvu sa kesice (natopite u vodi i blago zagrejte dok se ne otopi), pa ga dodajte u smesu. Na kraju umešajte rendani kačkavalj i origano. Sve dobro promešajte da dobijete glatku i ujednačenu masu, pa je rasporedite preko ohlađene podloge od krekera i lepo poravnajte površinu.
Čizkejk ostavite u frižideru da se stegne najmanje četiri sata, a idealno bi bilo da prenoći. Pre serviranja ga možete dekorisati svežim peršunom, seckanom šunkom, rendanim sirom ili maslinama. Seče se kao torta i služi hladan.
Prijatno!





