Sastojci:
Kora:
- 6 jaja
- 125 g šećera
- Prstohvat soli
- 110 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 g otopljenog putera
- 25 g kakao praha
Karamel:
- 230 g šećera
- 100 g putera
- 160 ml slatke pavlake
- 125 g neslanog pečenog kikirikija
Fil:
- 300 g krem sira
- 30 g prah šećera
- 150 ml slatke pavlake
Glazura:
- 200 g čokolade
- 40 g putera
- 100 g pečenog neslanog kikirikija (seckanog)
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca, pa najpre za koru umutite belanca sa šećerom. Potom dodajte žumanca, pa za njima i ostale sastojke. Lagano umešajte, pa izlijte smesu u pleh sa pek-papirom.
Pecite oko 15 minuta u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada je ispečen, urolajte koru sa pek-papirom i ostavite da se hladi.
Za karamel otopite šećer, pa dodajte puter i slatku pavlaku. Sve zajedno mešajte desetak minuta na laganoj vatri. Potom skinite i ohladite. Kad se karamel već stegne dodajte kikiriki i premažite preko korice. Potom umutite slatku pavlaku, dodajte krem sir i prah šećer. Premažite preko karamela. Potom pažljivo urolajte.
Napravite glazuru od čokolade i putera. Dodajte seckane lešnike, pa sve to prelijte preko rolata.
PRIJATNO!